Srbija, ipak, neće poslati pismo Evropskoj komisiji 1Foto: EPA/OLIVER HOSLET

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na zahtev Španije, u ovom trenutku, Srbija neće poslati pismo Evropskoj komisiji sa nizom pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti.

Vučić je novinarima u Predsedništvu Srbije, posle sastanaka sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom, rekao da je pismo završeno, da je ozbiljno sastavljeno, ali da iako ga sada neće poslati Srbija ne odustaje od odgovora, prenosi N1. Vučić je rekao da je potpisao pismo, a da je ostalo da ga potpiše premijerka Ana Brnabić i da ga Vlada Srbije prihvati.

„Nećemo sada, jer smo zamoljeni od Španije da to ne učinimo, da ne otežavamo njihovu poziciju. Uradićemo u narednom periodu. Kada, obavestićemo vas. Imamo obavezu prema španskim prijateljima, jer su i oni nama pomagali“, rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije pripremaju pismo za Evropsku komisiju, u kojem će postaviti niz pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari