Francuska shvata da se Srbija nalazi na istorijskoj prekretnici i ima ambicije za Srbiju koje su na nivou onih koje ima srpski premijer Aleksandar Vučić. Znam da nas sada sluša veliki broj Srba i to nas obavezuje da budemo na nivou.

Naša vlada je tu, poručio je francuski premijer Manuel Vals na otvaranju srpsko-francuskog biznis foruma. Vals je izjavio da je njegova zemlja tek 10. po nivou investicija u Srbiji, ali da rast srpskog izvoza u Francusku pokazuje da strategija Vlade u Beogradu donosi rezultate. Istorijske prijateljske veze dva naroda nas obavezuju, rekao je Vals, uz konstataciju da je u toku uspostavljanje trajnih ekonomskih odnosa, koje treba udvostručiti. Vals je izjavio da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ima izuzetno ambicioznu viziju razvoja Beograda.

Francuske firme koje žele da budu angažovane na izgradnji Beogradskog metroa moraju biti aktivne na Vučićevom nivou, rekao je Vals. On je ocenio da su za ekonomski razvoj Srbije neophodne investicije u saobraćaj. Francuske firme imaju iskustva u toj oblasti, kao i energetici i poljoprivredi, izjavio je Vals.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od premijera Valsa dobio uveravanja da će ta zemlja davati još snažniju podršku Srbiji na evropskom putu i pozvao je francuske kompanije da budu što prisutnije u Srbiji, gde ih čeka puna politička i ekonomska stabilnost. Srbija je dobro mesto za francuske investitore, želeo bih još veći broj francuskih firmi u Srbiji i da postignemo rezultate u kratkom roku, rekao je Vučić. On je dodao da su dve zemlje prijatelji i da su razgovarali o najkonkretnijim ekonomskim projektima jer je potrebno da se sa polja prijateljstva, ljubavi i solidarnosti pređe na ekonomske teme i ono što znači rešavanje problema za građane.

Posluje 91 firma

U Srbiji je danas 91 francuska firma koja zapošljava 10.000 ljudi, očekujem da zaposle duplo više, rekao je Vučić, navodeći da su u Srbiji sve bolji uslovi za ulaganje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari