Foto: Kossev/Printscreen

Kako je preneo portal Kossev, Marković je na društvenim mrežama objavio video poruku i fotografiju snimljenu ispred manastira Gračanica, u kojima je podržao učesnike protesta u Kosovskoj Mitrovici da „uvek i u svakom trenutku bez straha i oklevanja kažu sve ono što im je na duši“.

Prvi protestni skup „Jedan od pet miliona“ u Kosovskoj Mitrovici održan je u subotu, 2. februara. Severnim delom grada prošetalo je oko sto ljudi koji su zatražili otkrivanje nalogodavaca i počinioca ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Prethodno je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, povodom tog protesta, rekao da Kosovska Mitrovica nije mesto za podele i poručio liderima Saveza za Srbiju (SzS) koje je nazvao „političkim profiterima i manipulantima“, da zaobiđu taj grad.

„Ako u drugim delovima Srbije neko i protestuje ili deli ljude po političkoj i drugoj osnovi, ovde tome jednostavno nema mesta. Nijednom nisu došli da podrže narod u protestima protiv taksi, nijednom nisu došli da kažu nešto u odbranu Srba“, rekao je Đurić i dodao da je Kosovska Mitrovica srpska sredina u kojoj nema podela.

Povezani tekstovi