Srđan Milivojević: Hapšenje Hrkalović je dimna zavesa 1Foto: Beta/Milan Obradović

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, kaže da je zakasnelo privođenje, pretres stana i određivanje pritvora Dijani Hrkalović nije i ne može biti ništa drugo osim još jedna “dimna zavesa” koja treba da sakrije direktnu vezu ranije uhapšenog Veljka Belivuka sa vrhom vladajućeg režima.

– Hapšenje nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova, bez lišenja slobode ostalih članova organizovane kriminalne grupe na čelu sa vođom „napredne” mafije, ujedno je i dokaz da državno tužilaštvo nije spremno da se obračuna sa organizovanim kriminalom pod pokroviteljstvom vladajućeg režima – navodi Milivojević u izjavi dostavljenoj Danasu.

Prema njegovim rečima, „procesuiranje Dijane Hrkalović zbog ubistva iz 2017. godine, o kome su istraživački novinari izneli sve detalje i na koje su ukazali mnogi opozicioni političari, samo potvrđuje do kojih granica je urušena država Srbija i njen pravni poredak“.

– „Napredna” predstava privođenja nekada najmoćnije žene srpske policije, bezbednosnih službi i mafije, usledila je tek kada su u proteklih godinu dana pripremljeni svi delovi ove predstave za javnost. Ona je navodno privedena zbog umešanosti u ubistvo koje je pre više meseci, sve sa video snimcima istog, komentarisao predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je ujedno i državni poligrafista Broj 1, advokat Predraga Koluvije i stečajni upravnik Specijalnog suda. Nadležni državni organi, međutim, nisu ništa preduzimali zato što su oteti i stavljeni isključivo u odbranu Vučićevog svevlašća – smatra Milivojević.

Kako dodaje, „javnost u Srbiji koja preživljava najstrašnije scene iz mafijaških saga o kolumbijskoj mafiji, ne bi bila iznenađena da je u proteklom periodu Aleksandar Vučić temeljno pripremio odbranu Dijane Hrkalović kao što je to uradio i sa Predragom Koluvijom“.

– Tek po konačnom padu ovog mafijaškog režima, građani Srbije će postati svesni razmera trenutne kriminalizacije našeg društva. Taj dan kada ćemo pobediti mafiju i kada će Aleksandar Vučić praviti društvo Dijani Hrkalović na optuženičkoj klupi, je svakako veoma blizu- zaključuje Milivojević.

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, privedena je juče i protiv nje je podneta je krivčna prijava zbog navodnog uklanjanja dokaza u slučaju ubistva na šinama, a posle saslušanja predložen je pritvor do 30 dana, javio je sinoć BIRN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari