Srđan Nogo više nije član Predsedništva Dveri 1Srđan Nogo Foto: Dveri

„Podneo sam ostavku na mesto člana Predsedništva Dveri. Ostajem član Dveri, poslanik u Skupštini Srbije i član Glavnog odbora stranke“, potvrdio je u kratkoj izjavi za Danas Srđan Nogo.

Nogo je, kako Danas saznaje, ostavku na mesto člana Predsedništva podneo pod velikim pritiskom članova Glavnog odbora Dveri i članova Predsedništva koji smatraju da pozivanje na nasilje nije politika Dveri i da su ove izjave usmerene protiv Saveza za Srbiju. Izneto je i niz zamerki i tvrdnji da Nogo radi za predsednika SNS i predsednika države Aleksandra Vučića. Kao argument za takvu tvrdnju članovi GO Dveri navodili su i Nogovu izjavu da bi predsednik i premijerka Srbije „trebalo da budu obešeni na Terazijama“ ako je potpisan Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i kritikovali to.

Izvori Danasa navode da Nogu nije pomogla ni odbrana lidera Dveri Boška Obradovića, koji je tvrdio da je problem migranata zaista veliki i da nije sporna tema, već retorika. Obradović je, navode naši izvori, zbog odbrane Noga navukao i bes nekih opštinskih odbora, zbog čega su oni ovih dana zatražili i smenu lidera stranke.

Lider Dveri dan nakon sporne izjave ogradio se od Noga, napominjući da je on na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja. Više javno tužilaštvo pokrenulo je prošle nedelje predistražni postupak zbog pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari