Srpska lista zatražila od nadležnih da oslobode Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista navela je danas da je kosovsko pravosuđe odlukom da produži pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koje to pravosuđe sumnjiči za učešće u ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nastavlja da, kako je istakla, siluje pravdu u režiji političkih krugova u Prištini i zatražila njihovo momentalno oslobadjanje.

Srpska lista je navela da su Spasojević i Rošić u pritvoru bez ikakvog pravnog osnova i dokaza.

„Držati nevine ljude skoro godinu dana u pritvoru je kazna bez presude časnim ljudima, od strane kosovskog pravosuđa, koji na ovaj način želi da od naših sugradjana pod prisilom iznudi iskaz koji im je potreban zarad političkih planova koje su skovali u Prištini pre brutalnog upada na sever Kosova i Metohije prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nema „veće nepravde i zločina nego držati nevine ljude u kazamatu i jedan dan“, a da su Spasojević i Rošić u pritvoru već 11 meseci.

Srpska lista je pozvala nadležne i da javnosti predstave konkretne dokaze kojima raspolažu u tom slučaju, a za koje je tužilac koji vodi ovaj proces u medijima, kako je navela, izjavio da ih nema.

Zahtevamo od nadležnih organa da Nedeljka i Marka, ali i ostale neosnovano uhapšene momentalno oslobode, a da javnosti predstave konkretne dokaze kojima raspolažu, a za koje je tužilac koji vodi ovaj proces u medijima izjavio da ih nema.

Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči za učešće u ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, ponovo je produžen pritvor na dva meseca, preneo je večeras KoSSev.

Tu informaciju je potvrdio je za KoSSev Rošićev branilac, Mahmut Haljimi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari