SRS traži zabranu održavanja Egzit festivala u Novom Sadu 1Foto: EXIT/ Promo

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas od nadležnih organa i Grada Novog Sada da ove godine zabrane održavanje muzičkog Egzit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi zbog bezbednosti i zdravlja ljudi, kao i zbog opasnosti od širenja zaraze korona virusom.

„Mi, srpski radikali, smo u neverici zbog prenemaganja Vlade Srbije u donošenju konačne odluke o zabrani održavanja ovogodišnjeg festivala, imajući u vidu činjenicu da smo, do pre dve nedelje, imali višednevne policijske časove, najstrože mere socijalnog distanciranja i paničan strah od eksplozije epidemije Kovid-a 19“, navodi se u saopštenju.

Radikali navodi da ako su ove godine zabranjeni svi veliki međunarodni događaji i manifestacije, kao što su Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu i svi kulturni i muzički događaji koji okupljaju ljude iz različitih krajeva sveta, mora biti zabranjeno održavanje i jednog „privatnog visokoprofitnog poduhvata, kao što je Egzit“.

„Iz tzv. Egzit Fondacije kukaju na sav glas, kako su sklopili stotine ugovora i kako će im ove godine gubici biti milionski, ukoliko se festival ne održi. Podsećamo gospodu iz Egzita, da ove godine gubitke zbog posledica pandemije trpe svi, čitav svet, bogati i siromašni, bez izuzetka. Gospodo Egzitovci, Egzitaši ili, još preciznije, milioneri, u proteklih 20 godina, uzeli ste na volšeban način tolike milione, da sada, iz malog džepa, možete pokriti štetne ugovore koje ste sami potpisali i opet ćete ostati milioneri“, navela je SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari