SSP: Beograd jedina prestonica bez železničke i autobuske stanice 1

Beograd je danas jedina evropska prestonica koja nema ni glavnu železničku, ni autobusku stanicu.

Jasno je da je izmeštanje glavne autobuske stanice povezano sa projektom “Beograd na void”, a ne kako je  zamenik gradonačelnika Goran Vesić to juče predstavio,  pedesetogodišnjom potrebom Beograđana, koji su čekali njega da to konačno realizuje, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Izmeštanje stanice za jul 2015. obećao je početkom iste godine Aleksandar Vučić. Naravno obećanje nije ispunjeno.

29. Novembra 2016., gradonačelnik Siniša Mali je obećao početak izgradnje nove stanice za jul 2017.

28. Februara 2018.godine, na pet dana pred izbore, zvanično su započeti radovi na novoj autobuskoj stanici sa rokom izgradnje od 18 meseci.

Zatim je sve to ponovljeno maja 2019. godine,  kada su ponovo započeti,  godinu dana ranije započeti radovi i opet dat rok od 18 meseci.

22. septembra 2020. Goran Vesić se hvali upravo započetim radovima tvrdeći kako opozicija neće da ih vidi, a oni su evo tu pred nama.

Šta reći, osim čestitati zameniku gradonačelnika na tome što je posle pet godina od prvog obećanja napokon uspeo da se slika na gradilištu autobuske stanice na kome se nešto zaista i radi.

Da li će gradska vlast uspeti da 2021., pet godina od prvog obećanog roka, zaista i završi autobusku stanicu, ostaje da se vidi, zaključuje se u saopštenju gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari