SSP: Prestanak emitovanja TV N1 na Supernovi nastavak režimskog obračuna sa medijima 1Foto: Stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je prestanak emitovanja televizije N1 na kablovskom operateru Supernova u vlasništvu Telekoma, „nastavak režimskog obračuna sa medijima“ i „korak dalje ka uvodjenju totalnog mraka u Srbiji“.

Ocenjuje se da je time „prevareno“ 300.000 domaćinstava kojima je ukinuta mogućnost da gledaju TV N1, iako su kako se navodi, njihovi ugovori sa Supernovom uključivali paket sa tom televizijom.

„Istovremeno, Telekom, koji zbog svojih poslovnih promašaja grca u dugovima, podiže kredite da bi zaposlenima u Supernovi isplatili plate“, stoji u saopštenju.

SSP je upitao da li je to „deo medijske strategije koju hvali ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici kada govori o napretku u medijskom sektoru“ ili će kako se navodi, „evropski predstavnici konačno priznati ono što već svi znamo: da Vučićev režim, pritisnut aferama, u panici pokušava sebi da kupi vreme na vlasti gušeći i ono malo preostalih medija na kojima ljudi mogu da čuju istinu“.

Kompanija Junajted Media (United Media) saopštila je ranije da korisnici kablovskog operatora Supernova u vlasništvu Telekoma, od danas ne mogu da gledaju njene kanale, među kojima su i N1 i Sport Klub, jer je ugovor o distribuciji istekao i nije obnovljen.

Kako se navodi, operateru Supernova je još 31. decembra istekao pravni osnov za emitovanje kanala N1, Sport Klub, Pikaboo, Vavoom, Cinemanija, Lov i Ribolov i Grand.

„Sa žaljenjem obaveštavamo građane da i pored naše želje da se programi United Medie i dalje nalaze u ponudi Supernove, nismo uspeli da postignemo dogovor sa Telekomom. Rukovodstvu kompanije ponudjeni su gotovo isti tržišni uslovi koji su važili i ranije, ali nažalost, do nastavka saradnje nije došlo“, saopštila je United Media a prenela televizija N1.

Reagovao je potom operater Supernova iz kog su naveli da je United Media dostavila nepovoljniju ponudu u odnosu na to što su imali operateri u prethodnom periodu, „sa izuzetno visokom cenom koja ne obuhvata dozvolu za emitovanje svih njihovih kanala, uključujući Novu S i Novu Sport“.

Iz tog operatera u vlasništvu Telekoma su naveli da su prihvatili osnovne elemente, cenu i dužinu trajanja ugovora, ali da je United Media „neočekivano onemogućila praćenje svojih kanala velikom broju gledalaca Supernove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari