SSP: Pretnje smrću Draganu Đilasu i njegovoj porodici 1Foto: SSP

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podneo je krivičnu prijavu protiv lica koje je preko društvene mreže Fejsbuk pretilo smrću njemu, njegovoj porodici i saradnicima.

On je izjavio, navodi se u saopštenju te stranke, da su direktni inspiratori ovakvih pretnji Aleksandar Vučić i njegov režim koji „svojom stalnom agresijom i lažima sprovode linč, kako lično tako i preko svojih tabloida“.

“Koga ti deliš na krezubu i elitnu… hoćeš da te nahranim metalnim kuglicama“, „5. oktobar se nikada neće reprizirati, ali će zato biti repriziran 12. mart 2003“, „sve ću vas poklati… i sve po kući u ženskoj obući od kolevke i kreveca pa do ispod zemlje“, samo su neke od poruka koje je Draganu Đilasu uputio izvesni Nenad Paunović, navodi SSP.

Uz pretnje, dodaje se u saopštenju, Paunović je priložio i fotografije sebe naoružanog vatrenim oružjem.

Lider SSP ocenio je da dobijene pretnje jesu izazvane nedavnom tvrdnjom Aleksandra Vučića da opozicija političke protivnike tretira kao „krezube“, jer potpisnik pretnji citira upravo te rečenice iz teksta predsednika SNS-a.

„Te stalne podele koje nameće Aleksandar Vučić, praćene agresijom i huškanjem ljudi jedne na druge, uvode nas na opasan teren, jer pojedinci onda pomisle da imaju svako pravo da se naoružaju i fizički obračunaju sa bilo kojim neistomišljenikom i da time čine dobru stvar. Ulazimo u opasna vremena, režim gubi podršku i među građanima u Srbiji i u međunarodnoj zajednici i očigledno je da su spremni na sve da bi sačuvali vlast. Ako se bilo kome od nas bilo šta desi, odgovornost će biti na Aleksandru Vučiću i svima koji po njegovom nalogu sprovode linč političkih protivnika“, upozorio je Đilas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari