SSP u Novom Sadu predstavila inicijativu za zakon o alimentacionom fondu 1Foto: FoNet/SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) predstavila je danas građanima Novog Sada inicijativu za usvajanje zakona o alimentacionom fondu kojim bi se kako su naveli, obezbedila sigurnost samohranim roditeljima i njihovoj deci.

Predsednik SSP Dragan Đilas ukazao je na značaj rada tog državnog fonda i pre odluke suda, odnosno od momenta kada se pokrene brakorazvodna parnica ili zahtev za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice, imajući u vidu da kako je rekao, sudski procesi mogu trajati i godinama, ali da deca žive i imaju svoje potrebe i pre odluke suda.

„Još važnije je što bi Fond postupao protiv nesavesnih roditelja i nakon odluke suda, ukoliko uprkos njoj, nesavesni roditelj izbegava svoju obavezu, a drugi roditelj se teško odlučuje da sudskim putem zatraži pravdu kako ne bi ugrozio često već komplikovane odnose“, naveo je Đilas a prenela Stranka slobode i pravde.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “SSP u Novom Sadu predstavila inicijativu za zakon o alimentacionom fondu”

  1. Da nije mozda Djilas resio da donira novac, onaj sto je pokrao od gradjana Srbije, za samohrane roditelje i decu bez roditeljskog staranja

  2. SSP nije zanimljiv ljudima jer je prepun ljudi koji su bili u bivšoj vlasti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.