SSP veruje da je već doneta odluka za Kosančićev venac 1Kosančićev venac Foto: Beoinfo

Predstavnica Stranke slobode i pravde (SSP) Dubravka Lukić ocenila je danas da je javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana samo forme radi i da je odluka već doneta, pošto predsednik Komisije za planove Skupštine grada Beograda Marko Stojčić nije želeo da odgovori na njena pitanja.

Tokom rasprave Lukić je u više navrata tražila da joj Stojčić odgovori na prigovore koje je podnela i argumente koje je iznela, ali je gradski urbanista je rekao da ne želi da odgovara na politička pitanja.

„Znam da ste srećni što vam je omogućeno da kvalitetno izvedete predstavu i da to snimite“, izjavio je Stojčić.

Lukić se osvrnula i na urbanističko rešenje Trga republike tvrdeći da će se ,,isti scenario“ dogoditi i sa Kosančićevim vencem.

„Trg republike je trebalo da bude 30 odsto ozelenjen, dakle zelenilo u kontaktu sa tlom, ne u saksijama, dok, posmatrano iz vazduha, treba da bude 50 odsto pokriven hladom“, rekla je Lukić i dodala da pošto ništa od toga nije ispunjeno, ništa ne govori da će biti ispunjeno u slučaju Kosančićevog venca.

Predstavnica Srpskog pokreta Dveri Nada Gladović je u izjavi FoNetu istakla da je investitor MD International 2015. godine tražio izmene plana i sada će se na toj parceli na 20.800 kvadrata izgraditi stambeni i hotelski objekat, umesto prvobitne kulturne namene tog prostora.

„Taj investitor je dao tri miliona dinara, to je oko 25 hiljada evra, evo da se mi skupimo, da damo 25 hiljada i da kupimo toliku parcelu na prostoru od kulturnog značaja“, rekao je FoNetu aktivista Udruženja građana Bitka za Košutnjak Dejan Jovanović.

„Kako je dozvoljeno da investitor u srcu grada iskoristi 100 odsto parcele, gde je predviđeno da mora biti bar 15 odsto zelenila u dodiru sa tlom?“, pitala je na raspravi Gladović.

Ona postavila i pitanje ko je odgovoran za pucanje zgrada poput one na Vračaru.

Odgovoran je investitor, rekao je Stojčić i naglasio da će u slučaju zgrade na Vračaru sanaciju i izgradnju finansirati Grad, koji će naknadno to regulisati sa investitorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari