SSP: Vesićevu fontanu na Cvetnom trgu finansira firma jednog od najvećih poreskih dužnika 1Foto: Beta/Emil Vaš

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da „Vesićevu fontanu na Cvetnom trgu finansira Vodavoda, firma Vojina Đorđevića“, za koga je SSP navela da je „jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji“.

SSP navodi da „kompanije Vesićevog sponzora, ‘Premium Liquid’, ‘Finedrinks’, ‘Podrum Palić’, ‘Neodoljivo bilje’, ‘Tradicionalno znanje’ i ‘Jedini pravi’, prema zvaničnim podacima Poreske uprave ukupno duguju za porez neverovatnih 7,3 milijarde dinara ili skoro 63 miliona evra“.

„Odgovorna lica ovih kompanija, Dejan Margetić, Ismet Torlak i Ivica Ušumović su u aprilu 2019. godine bili uhapšeni u Subotici zbog sumnje da su izvršili poresku utaju i na taj način oštetili budžet Srbije za oko 160 miliona dinara“, piše u saopštenju.

SSP ukazuje da „ni ta činjenica nije smetala (zameniku gradonačelnika Beograda Goranu) Vesiću da, sedam meseci kasnije, u Skupštini grada potpiše ugovor o donaciji fontane upravo sa Dejanom Margetićem, aktuelnim direktorom ‘Vodavode'“.

„Nakon famoznih sponzora BIA, vrh vlasti na ovaj način ponovo šalje opasnu poruku svim drugim velikim poreskim dužnicima da sitnim sponzorstvom mogu kupiti oprost poreskog duga i zaštitu države“, navodi ova stranka.

SSP zaključuje da „dok krupne ribe kupuju fontane i jahte za vrh vlasti, Poreska uprava progoni mlade frilensere i programere i uvodi nove poreze na bunare, šupe i nadstrešnice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari