SSP Zrenjanin: Šta je zdravlje spram kampanje SNS? 1Foto: M. P.

Svedoci smo još jednog obećanja predsednika kako će se lično zauzeti da reši višedecenijski problem Zrenjaninaca sa vodom, ali su Zrenjaninci, više nego iko, na svojoj koži svedoci laži predizborne kampanje jer imaju „privilegiju“ da se kupaju vodom u kojoj je koncetracija arsena deset puta veća nego dozvoljena, saopštio je SSP Zrenjanin.

– Međutim šta je zdravlje Zrenjaninaca i naše dece spram predizborne kampanje SNS-a, a paradoks je još veći jer su se u kampanji koristili slogani za našu decu, a da za istu, apsolutno, ništa nisu uradili, pa čak ni jedan paketić vitamina ili flaša vode, kako to vođa voli da radi. Predsedniče, ne žive svi u blagostanju kao napredna Srbija, podsećamo vas da u Srbiji preko sto hiljada dece živi u apsolutnom siromaštvu, a trideset odsto je u riziku da padne ispod linije siromaštva – navodi Sonja Pernat, članica GO SSP Zrenjanin.

Ona podseća da Zrenjanin ima višedecenijski problem sa vodom, ali isto tako ističe da je Vlada Srbije ta koja je milione budžetskog novca „upumpala“ privatniku, vlasniku fabrike vode.

– Novac građana Vlada je delila, a za uzvrat građane lagala o navodnom početku rada sumnjive fabrike, čak i premijerka prilikom jedne posete obećava rešavanje problema i navodi tačan datum, do dana današnjeg to se nije dogodilo. Grad pod upravom jednog čoveka, koji ima svog gazdu, vrhovnog vođu, je privatniku poverio izgradnju fabrike vode i da njome gazduje iako to nije moguće po zakonima Srbije – kaže Sonja Pernat.

M.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari