Šta radite bre: "Pedala" za gradske čelnike 1Foto: Fonet/TV Fonet

Grupa građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ organizovala je danas akciju „Pedala za gradsku vlast“, u okviru koje su više od 30 aktivista ove liste na biciklima prošli najprometnijim gradskim ulicama.

Osim promocije ovog načina prevoza, koji sada nema podršku nadležnih u gradu, predstavnici odborničke liste „Šta radite bre“ su i razgovarali sa Beograđanima o najvažnijim temama

uoči gradskih izbora.

Vožnja je počela u centru grada, kod palate Albanija, zatim se išlo preko Bulevara kralja Aleksandra do pijaca Рeram i Kalenić, pa preko Slavije i Brankovog mosta do tržnog centra „Ušće“.

„Ova vlast od Beograda pokušava da napravi najgori mogući motor siti. Ne samo što pešaci moraju da paze da se ne sapletu o polomljene ploče i stubove na trotoarima, već vlast kao da želi i da protera bicikliste sa ulica. Nama nedostaju biciklističke staze normalne širine, koje su međusobno povezane, nedostaje nam svest o tome da bicikl može da bude deo sistema javnog prevoza“, rekao je Uroš Marković, kandidat na odborničkoj listi „šta radite bre – Marko Bastać“.

On je obećao da će ova grupa građana, ukoliko pobedi na gradskim izborima, obezbediti i javne bicikle po celom gradu koji će moći uvek besplatno da se koriste.

„Zato danas idemo Beogradom na biciklama i tražimo od svih koji žive u ovom gradu da 4. marta smene vlast koja ne razume potrebe građana. Vreme je da ovoj gradskoj vlasti damo pedalu. Zato zaokruži 6 i tačka“, rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari