Stamatović: Čajetina u Srbiji, ali ne u SNS 1Foto: N. Kovačević

Svečanom sednicom Skupštine opšine i dodelom najviših opštinskih priznanja, Čajetina je obeležila svoj dan – 30. jun.

Goste iz zbratimljenih gradova – Herceg Novog, Vitine, Laktaša, Šamca, Trnova, Stanara i Istoka, kao i Predraga Gluhakovića, ministra turizma RS, Mirsada Gluhića, minstra turizma Tuzlanskog kantona, predstavnike lokalnih samopurava u Zlatiborskom okrugu, SPC, Vojske Srbije, policije, državnih organa i druge zvanice, pozdravio je Miloje Rajević, predsednik čajetinske skupštine.

– Od prošlog našeg praznika radili smo vredno i ostvarili značajne rezultate. Povećane su investicije, veći je opštinski budžet, veća ulaganja su u javnom sektoru, poljoprivedi, socijalnoj zaštitu i u svim drugim oblastima, naveo je Rajević i dodao da su „odbornici dali veliki doprinos u stvaranju povoljnog ambijenta za život i rad građana, ulaganja investitora i svih koji dolaze na Zlatibor“.
Predsednik opštine Milan Stamatović, kritikovao je republičku vlast, rekavši da se „Čajetina nalazi u Srbiji, ali da se ne nalazi u Srpskoj naprednoj stranci“, dodavši da takva vlast „može da bude problem za tu lokalnu samoupravu i njene planove o velikim investicijama“.

– Mi ćemo i dalje raditi u opštem interesu i štitićemo državnu i privatnu imovinu i od toga nećemo odustati. Svedoci smo da se ne poštuju ni državna ni privatna imovina i mi iz male opštine, kakva je Čajetina, ukazujemo na takve opasnosti, zbog čega trpimo sankcije u vidu zaustavljanja važnih investicija, poručio je Stamatović, aludirajući na projekat gradnje panoramske gondole od Zlatibora do vrha Tornika, za koji ta opština još uvek nije dobila građevinsku dozvolu od Ministarstva građevinarstva.

Najviše opštinsko priznanje „Zlatiborska povelja“, uručeno je LJubivoju Ršumoviću, našem poznatom piscu i poreklom Zlatiborcu, dok su dobitnici priznaja „Dimitrije Tucović“ – Bosa Rosić, Darko Brašanac, preduzeće „Jugofrigo Koop“, Udruženje građana „Sigurnost“, Ženski odbojkaški klubu „Zlatibor“ i Košarkaški klub „Zlatibor. Novinar Mihailo Medenica je dobitnik nagrade „Zoran Tmušić“ za humanost i ljudskost u teškim vremenima, dok su zahvalnice dodeljene uspešnim pojedincima i kolektivima, a pohvalnicama i zlatnicima su nagrađeni učenici koji su osvojili Vukovu diplomu. U umetničkom delu programa nastupila su braća Teofilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari