Stamatović: Jug Srbije dugo zapostavljen, imamo iskustva s obnovom 1Foto: Nenad Kovačević

Predsednik stranke Zdrava Srbija (ZS) i opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da je jug Srbije dugo zapostavljen i istakao da ZS ima iskustva sa obnovom devastiranih lokalnih samouprava.

U saopštenju se navodi da je ZS otvorila kancelariju na jugu Srbije, u Vlasoticnu jer, kako su naveli, žele da na taj način u to mesto prenesu iskustva sa Zlatibora, i sve ono što je opština Čajetina postigla u poslednjih 10, 15 godina.

„Nasledili smo jednu takvu opštinu, od koje smo nesebičnim radom, odricanjem, dobrom namerom, dobrom voljom, uspeli da napravimo jednu od najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji. I u Vlasotincu može da se primeni sve ono što smo primenili u opštini Čajetina, jer svaka lokalna samouprava je država u malom. Svaka opština u Srbiji ima kvalitetne ljude, samo ih treba pronaći, ujediniti i ponuditi im zdrav program“, rekao je Stamatović u Vlasotincu.

Istakao je da ZS ima plan i program, da ima iskusne ljude sa ostvarenim rezultatima iza sebe, a da će se njeni aktivisti terenskom kampanjom najpre pridobiti časne i poštene ljude.

Predsednik Izvršnog odbora Zdrave Srbije Arsen Đurić izjavio je da se ta stranka intenzivno priprema za predstojeće izbore sledeće godine, a da će posebnu pažnju posvetiti gradovima i opštinama u kojim se održavaju redovni izbori.

„Tu mislim, pre svega, na Beograd, Aranđelovac, Lučane, Negotin i Smederevsku Palanku, gde ćemo kao Zdrava Srbija nastupiti samostalno i sasvim sam siguran da ćemo ostvariti zapažene rezultate. Onima koji žele da nam se priključe. predstavljamo ono što kod nas u opštini Čajetina već funkcioniše“, rekao je Đurić.

Predsednik novoformiranog Opštinskog odbora Zdrave Srbije u Vlasotincu Miomir Кitanović istakao je da u Vlasotincu žele da prenesu koncept Čajetine na svoju lokalnu sredinu.

„Vlasotince ima potencijala da bude drugi Zlatibor, ali je on neiskorišćen. Moj cilj je da Vlasotince postane turistički centar juga Srbije. Mi ovde želimo Zdravu Srbiju i zdravo Vlasotince“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari