Stamatović: Napraviti programe unapređenja ključnih privrednih grana za svaki region Srbije 1Foto: Opština Čajetina

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da je potrebno napraviti programe unapređenja ključnih privrednih grana za svaki pojedinačni region Srbije.

Stamatović je povodom današnje konstitutivne sednice lokalnog parlamenta u Novoj Varoši u kom je zastupljena i Zdrava Srbija, rekao da model razvoja Zlatibora treba primeniti i na Tari i na Zlataru kao sredinama sa kako je ocenio, velikim privrednim i turističkim potencijalom.

„Ako želimo da omogućimo ljudima bolji životni standard i obezbedimo ravnomeran ekonomski razvoj, moramo da gledamo šire, da se ne vežemo samo za jednu opštinu ili grad, već da se fokusiramo na regiju, i da tako napravimo program unapređenja ključnih privrednih grana za svaku oblast ponaosob, što su za područje Nove Varoši, kao i za Zlatibor, poljoprivreda i turizam“, naveo je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

Ta stranka je kao prva u Srbiji posle lokalnih izbora, formirala vlast u opštini Čajetina a odbornike ima i u lokalnim parlamentima Užica, Nove Varoši, Požege, Arilja, Priboja, Ivanjice, Kraljeva i Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari