Stefanović: Dačić nestao, ali dva Marka kao kandidati za novog šefa diplomatije 1Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da su se pojavili kandidati za budućeg ministra spoljnih poslova, dok se još uvek traga za sadašnjim šefom diplomatije Ivicom Dačićem „koji je nestao pred posetu predsednika države Aleksandra Vučića Vašingtonu“.

„Jedan je Marko 5:0 Đurić. Od kada je ovaj naprednjački kadar preuzeo brigu o Srbima na Kosovu tamo je od države Srbije ostao samo mobilni telefon u koji je on sa svojim drugarima urlao – ‘Aco Srbine’. U svoju promociju krenuo je u Grunfovskom stilu izjavom – ‘Dobili smo tako što nismo izgubili“, istakao je Stefanović, u okviru fejsbuk intervjua, prenela je Stranka slobode i pravde.

On je podsetio je da je prošle nedelje pokrenuo anketu sa pitanjem: „Gde je nestao Ivica Dačić?“

Prema njegovim rečima, Drugi kandidat je Marko Čadež, a on se po režimskim medijima preporučuje svojim čarapama koje su iste kao kod kanadskog predsednika Vlade Trudoa“.

„Najveći uspeh Privredne komore Srbije od kada je vodi Marko Čadež je izvoz i prodaja naših zdravstvenih radnika. Čadež je, takođe, vodio projekat sa lobističkom agencijom izvesnog Vajdića, a kako se lobiralo vidimo po rezultatima nedavno potpisanog Vašingtonskog sporazuma“, rekao je Stefanović.

Stefanović je parafrazirao i izjavu Dačića iz 2012 godine – „U Srbiji se ne zna koji Marko će biti ministar spoljnih poslova, ali se zna da Ivica neće“.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za budućeg šefa diplomatije Srbije je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić, objavile su Večernje novosti u današnjem izdanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari