Stefanović i kiparski ministar Petridis o migrantskoj krizi 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Nikoziji sa ministrom unutrašnjih poslova Kipra Konstantinosom Petridisom o saradnji u oblasti migracija i azila.

Ministar Stefanović, koji boravi na Kipru u okviru posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovoj zemlji, zahvalio se na početku sastanka kiparskom kolegi Petridisu na podršci koju su pružili Srbiji na nedavno završenoj Generalnoj skupštini Interpola, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Stefanović je istakao da naša država nikada neće zaboraviti pomoć koju nam je Kipar pružio u sprečavanju takozvanog „Kosova“ da postane deo ove međunarodne policijske organizacije.

Stefanović i Petridis razgovarali su o migrantskoj krizi i merama koje dve države preduzimaju kako bi što bolje odgovorile na ovaj izazov.

Kako se navodi u saopštenju, Petridis istakao da od ovog leta imaju pojačan priliv migranata, a iako je ukupan broj tražilaca azila manji u poređenju sa velikim evropskim zemljama, Kipar je prvi na listi ako se, shodno broju stanovnika, sagleda broj izraženih namera za azil.

Stefanović je tokom posete Nikoziji obišao i predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji borave u mirovnoj misiji na Kipru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari