Stefanović i Pinter o unapređenju saradnje policija Srbije i Mađarske 1Foto: Beta/MUP/MO

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, Nebojša Stefanović i Šandor Pinter, razgovarali su danas u Budimpešti o daljem unapređenju saradnje policija dve zemlje koju su ocenili kao izvanrednu.

Stefanović je posle sastanka izjavio da „srpska i mađarska policija nemaju otvorena pitanja“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

„Mi se uvek trudimo da unapredimo saradnju kako bismo se efikasnije borili protiv organizovanog kriminala i korupcije i rešavali važna evropska pitanja vezana za migracije, borbu protiv terorizma i unapređenje protoka ljudi i robe“, rekao je Stefanović.

On je rekao da je s Pinterom razgovarao i o evropskom putu Srbije i da mu je zahvalio na podršci Mađarske na polju evropskih integracija, navodi se u saopštenju.

Pinter je, kako se navodi, ukazao na saradnju policija dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i drugih krivičnih dela.

On je rekao da je sa Stefanovićem razgovarao o unapređenju saradnje i merama koje će poboljšati rad policija dve zemlje u cilju bržeg tranzita građana i njihove veće bezbednosti, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari