Stefanović: Nije obustavljena istraga o hotelu Šumadija, priče o meni laž 1Nebojša Stefanović Foto: mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije tačno da je istraga o razbijanju hotela Šumadija obustavljena i naveo da su sve informacije koje se o njemu pojavlju u tom slučaju „brutalna laž“.

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je policija utvrdila ko je razbio stakla na vratima tog hotela i o svemu obavestila tužilaštvo i dodao da iza razbijanja vrata stoji sadašnji direktor hotela.

On je naveo i da cela priča o tom slučaju treba da posluži kriminalizaciji njega i MUP-a i da je neistina da je bilo ko u njegovo ime bilo šta pregovarao sa bivšim vlasnikom hotela Njegomirom Kilibardom.

Ministar je kazao i da svako ko misli da je učinjeno krivično delo neka podnese krivične prijave i neka nadležni državni organi to rade.

„Meni je bilo bitno da je policija svoj posao uradila odmah i izveštaj dostavila nadležnom tužilaštvu, ali ovo je priča koja treba da posluži za kriminalizaciju i mene i MUP-a, u danu kada treba da utvrdimo kada je (aktivistkinja Ne da(vi)mo Begrad) Ksenija Radovanović prepoznala nasilnika koji je tukao, što je mnogo teže krivično delo“, rekao je Stefanović.

On je rekao da je taj nasilnik blizak prijatelj Sergeja Trifunovića koji, pak, sve vreme tvrdi da ga ne poznaje, a sa njim je bio na skoro svakom protestu.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je danas da su huliganskom demoliranju hotela „Šumadija“ na Banovom Brdu u Beogradu, sredinom februara, prethodili pregovori oko prodaje tog ugostiteljskog objekta koje je vodio Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića.

U tekstu objavljenom na sajtu (www.javno.rs), navodi se da se i sam ministar Stefanović u međuvremenu, preko posrednika, nudio da, kako se tvrdi, „ispravi brljotine svog oca“.

BIRN piše da je 15. februara oko 20 časova u hotel „Šumadija“ upalo 15-ak krupnih momaka sa „fantomkama“ na glavi, koji su sekirama i palicama polupali i demolirali ulaz u hotel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari