Stefanović: Penzionisani policajci sastavni deo sistema 1Foto: Fonet/Oliver Bunić NIN

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas, na redovnoj sednici Skupštine Asocijacije udruženja penzionera MUP, da su penzionisani policajci sastavni deo sistema bezbednosti i da njihovo iskustvo i znanje može biti veoma značajno.

Stefanović je predložio da se bivši radnici MUP uključe u školska predavanja i prenesu deci svoje iskustvo i podignu nivo njihove svesti o značaju bezbednosti, saopštio je Biro MUP za saradnju sa medijima.

Možete se priključiti našim policajcima koji već drže predavanja u školama i da nam pomognete da učimo našu decu o značaju i ulozi policije. Moraju da znaju, kao i svi drugi građani, da nema nijedne lake dužnosti u MUP, rekao je Stefanović.

Vi odlično razumete šta znači koncept policije u zajednici, dodao je on, jer ste upravo vi svojevremeno rešavali neke slučajeve, možda i bolje, zahvaljujući boljem operativnom radu na terenu i bližoj saradnji sa građanima.

Stefanović je zahvalio Miloradu Babiću (95), najstarijem policijskom penzioneru i istakao da on treba da bude simbol brige o penzionisanim radnicima MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari