Stefanović: Poštujem odluku da se ne komentariše Hrvatska 1Foto: www.mc.rs

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da političke poruke koje stižu iz Hrvatske svakoga dana sve manje imaju veze sa zdravim razumom.

Trudiću se da se uzdržim od daljih komentara, jer poštujem odluku Vlade da se to ne komentariše, rekao je Stefanović novinarima nakon što je, kao ministar unutrašnjih poslova, uoči početka školske godine obišao školu „Vožd Karađorđe“ u Jakovu u opštini Surčin.

On je, na pitanje o čemu je bilo reči na sastanku kod predsednika Srbije u utorak uveče, rekao da Vlada i premijer Aleksandar Vučić čine sve što im je u moći da Srbija bude stabilna i garant bezbednosti i stabilnosti Republike Srpske (RS), jer je to uslov i ekonomskog jačanja.

Stabilnost zbog održavanja referenduma u RS nije ugrožena, konstatovao je Stefanović.

On je dodao da je, naravno, Srbija zabrinuta zbog dešavanja u vezi sa referendumom u RS, zakazanim za 25. septembar i da, za sutra zakazanim sastankom sa političkim predstavnicima RS i Srba u organima Bosne i Hercegovine, želi da pokaže da će imati aktivnu ulogu u svemu, kako bi se zadržala stabilnost koja je do sada bila.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari