Stefanović sa novim ambasadorom Rusije: Dobra saradnja u oblasti bezbednosti 1Foto: EPA JANOS MARJAI

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i novoimenovani ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocenili su danas da dve zemlje imaju veoma dobru saradnju u oblasti bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Stefanović je rekao da MUP Srbije ostvaruje „vrlo dobru saradnju“ s nadležnim službama Rusije u oblasti bezbednosti, posebno s Federalnom službom obezbedjenja, Nacionalnom gardom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

On je dodao da se ta saradnja pre svega ogleda u velikom broju obuka koje ruska strana organizuje za pripadnike MUP-a i razmeni iskustva, i izrazio uverenje da će ona biti nastavljena nesmanjenim intenzitetom.

Bocan-Harčenko je rekao da je Rusija „veoma zadovoljna“ dosadašnjom saradnjom sa Srbijom u svim oblastima, posebno unutrašnjih poslova, i izrazio spremnost Moskve za nastavak podrške daljem jačanju kapaciteta MUP-a Srbije kroz organizovanje novih obuka i seminara, navodi se u saopštenju.

Stefanović je, kako se navodi, još jednom zahvalio Rusiji „na principijelnom poštovanju“ teritorijalnog integriteta Srbije i „dragocenoj podršci“ u sprečavanju prijema Kosova u Interpol.

Bocan-Harčenko je naveo da je Kosovo za Rusiju sastavni deo Srbije i da će Moskva nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprečavanju ulaska Kosova ne samo u Interpol, već u sve medjunarodne institucije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari