Stefanović sa predsednikom Kipra o pitanju KiM 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom o štetnim posledicama eventualnog članstva takozvanog i samoproglašenog „Kosova“ u Interpolu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Stefanović je, na marginama trećeg „Samita Evropske unije i arapskog sveta“ koji se održava u Atini, upoznao kiparskog predsednika sa stavovima Srbije po pitanju zahteva tzv. „Kosova“ za prijem u ovu međunarodnu policijsku organizaciju, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednik Vlade je naglasio da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava i to bi, kako je istakao, predstavljalo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i pravila i procedura Interpola.

On je dodao da samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola.

Stefanović je kiparskom predsedniku preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju MUP-a.

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades podsetio je da njegova zemlja ne priznaje takozvano „Kosovo“ i da će pružiti punu podršku Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola.

Anastasijades je istakao da naše države imaju odlične odnose, a Stefanović i on su se saglasili da treba uspostaviti trilateralnu saradnju između Srbije, Kipra i Grčke.

Predsednik Kipra uzvratio je pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari