Stefanović sa sekretarom Saveta bezbednosti Azerbejdžana 1Foto: Beta/Emil Vaš

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, razgovarao je danas u Bakuu sa sekretarom Saveta bezbednosti Azerbejdžana Ramilom Usubovim i savetnikom šefa države, Hikmetom Hajijevom.

Stefanović koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, razgovarao je sa Usubovim i Hajijevim o trenutnoj saradnji dve države i mogućnostima njenog unapređenja u različitim oblastima, između ostalog i na polju bezbednosti, saopštilo je danas srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tokom sastanka su se saglasili da postoje čvrsti i prijateljski odnosi predsednika dve države Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva.

Izrazili su zadovoljstvo i bliskom saradnjom dve zemlje u okviru međunarodnih organizacija, posebno ističući važnost podrške principima teritorijalnog integriteta država, navodi se u saopštenju.

Diplomatski odnosi Srbije i Azerbejdžana poljuljani su 19. jula, prenela je ranije Radio Slobodna Evropa (RSE), kada je internet portal Haqqin.az, označen kao blizak vlastima Azerbejdžana, objavio tvrdnje da su minobacači srpske izrade, kao i municija za njih, isporučeni Jermeniji preko Gruzije, a potom upotrebljeni u smrtonosnim sukobima na jermensko-azerbejdžanskoj granici, 12. jula.

Ministar trgovine Rasim Ljajić, čije ministarstvo u Srbiji izdaje krajnju dozvolu za izvoz oružja, izjavio je za RSE da su ove godine odobrena dva ugovora za izvoz naoružanja u Jermeniju, i da je u pitanju bila municija za puške i pištolje, a da je moguće da su minobacači izvezeni još 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari