Stefanović: Srbija danas dobija 51 borca osposobljenog da se uhvati u koštac sa teškoćama u bezbednosnom okruženju 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/MO

Svi kojima smeta srpski vojnik, njegova oprema, naoružanje i standard, ne žele jačanje zemlje i ne misle joj dobro, „oni ne žele Srbiju slobodnu da donosi odluke isključivo u interesu svog naroda, samostalno, vodeći računa o svojim nacionalnim interesima“, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović, saopšteno je iz Ministarstva.

On je, na svečanosti povodom završetka usavršavavanja polaznika 10. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i 64. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, istakao da Srbija danas dobija „51 borca osposobljenog da se uhvati u koštac sa teškoćama sa kojima se u savremenom bezbednosnom okruženju suočava svaka država“.

„Ljudi koji su danas ovde sa nama uspešno završili usavršavanje i dobili neophodna znanja za strategijsko promišljanje odgovora koje će Srbija davati na savremene bezbednosne izazove i pretnje. Na njima je da ih na dalje primene u svom radu i ostvare što bolje rezultate, dajući lični doprinos i iznalazeći nova inovativna rešenja, u našoj daljoj borbi za bezbednu i uspešnu Srbiju“, rekao je Stefanović.

On je podsetio i da je srpska vojska uvek znala da iskoristi svoje najbolje predavače, upotrebi njihovo znanje za odbranu otadžbine i pokaže da su oni, koji su godinama obučavali kadete i buduće starešine, neustrašive, sposobne i vanserijske vojskovođe koje su ušle u svetsku istoriju vojničkih pobeda.

Ove godine Generalštabno usavršavanje završilo je 34 oficira iz zemlje i inostranstva: 29 iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, trojica iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, jedan iz Ministarstva odbrane Nemačke i jedan iz vojske Belorusije.

Visoke studije bezbednosti i odbrane završilo je 17 polaznika – devetoro iz državnih institucija, od čega je sedmoro iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je jedan polaznik iz Oružanih snaga BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari