Stefanović: Srbija nije lak plen 1Nebojša Stefanović Foto: EPA/JANOS MARJAI

Povodom izjave kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, ministar Nebojša Stefanović za RTS kaže da treba videti kako će se te zemlje odrediti.

„Želimo da čujemo šta su to Srbija i srpski narod loše uradili da oni osnivaju pakt protiv Srbije i srpskog naroda“, rekao je Stefanović.

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je da izjava Envera Hodžaja predstavlja neprijateljski akt protiv Srbije i njenih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regionu.

„Oni prepoznaju da Srbija jača, da Srbija nije lak plen i da nije zemlja koja će se samo sklanjati, povijati i puštati da sve ono ono što je protiv interesa naše zemlje“, rekao je Stefanović gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Prema njegovim rečima, te reči dolaze danas kad je Srbija i ekonomski i politički snažnija, ima veću ulogu u svetu i može policijski i vojno značajnije da zaštiti svoju teritoriju i svoj narod.

S obzirom na to da je Hodžaj o paktu protiv Srbije razgovarao u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, treba videti kako će se te zemlje odrediti, rekao je Stefanović.

„Želimo da čujemo šta su to Srbija i srpski naord loše uradili da oni osnivaju pakt protiv Srbije i srpskog naroda“, istakao je ministar.

On je ukazao da svi oni koji postoje u tim zemljma i koji vode te zemlje treba da razmišljaju o tome koliko je Srbija bila fer i korektna sve ove godine prema njima.

„Trudimo se da sa svima pravimo mirne i dobre odnose u regionu, trudimo se da pravimo takvu vrstu saradnje, i ekonomsku i političku da niko u regionu zbog Srbije nema bilo kakav problem“, istakao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari