Stefanović (SSP): EPS platio sedam miliona evra za softver koji ne funkcioniše 1Foto: Beta/ Branislav Božić

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović danas je izjavio da je Elektroprivreda Srbije (EPS) donela dve odluke kojima se firmama „Đerdap“ i „Emporio tim“ isplaćuje sedam miliona evra za dodatno zapošljavanje 390 novih administrativnih radnika , IT stručnjaka i stručnjaka za primenu softvera koji „ne funkcioniše“.

„Tim odlukama koje je potpisao generalni direktor EPS-a Milorad Grčić dvema firmama se omogućava zapošljavanje 390 novih radnika na poslovima administracije i poslovima primene softvra koji ne radi i koji ni danas ne funkcioniše, a koji im je uvalio član Srpske napredne stranke Slaviša Kokeza za sedam miiona evra“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Upitao je kako je moguće da od preko 30 hiljada zaposlenih u EPS-u nema nijedan radnik koji bi na tim poslovima mogao da se angažuje.

„EPS odlučuje da za potebe funkcionisanja falš softvera angažuje 390 radnika preko dve firme koje ukupno isplaćuju sedam miliona evra otetih od građana Srbije“, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je to samo deo „pljačkaške hobotnice“ i da su softveri koje je Kokeza uvalio EPS-u koštali više od 50 miliona evra.

„Zašto se Grčić nije ovako odnosio prema sopstvenoj pečenjari Fantazija i kada mi tamo prestane grejač ili elektromotor za okretanje praseta na ražnju u tim situacijama nije zapošlajvao 390 ljudi da mu okreću taj ražanj, nego je, pretpostavljam, zvao nekog majstora da mu to popravi“, neveo je Stefanović.

On je upitao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koliki je njegov deo u tih 14 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari