Stefanović: SSP najoštrije osuđuje napad osoblja ambasade Srbije u Briselu na studente 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović osudio je, kako je naveo, napad osoblja ambasade Srbije u Briselu na srpske studente koji su protestovali ispred nje.

On je zatražio da se hitno identifikuju osobe koje su napad izvršile i naredile i da se protiv svih njih pokrene disciplinski postupak.

Stefanović je u saopštenju naveo to prvi slučaj „u 75 godina dugoj istoriji moderne diplomatije“ da su zaposleni u diplomatsko-konzularnom predstavništvu intervenisali protiv demonstranata izvan objekata Srbije.

„Ovakav skandal nije iznenađenje ako znamo da misijom Srbije u Briselu rukovodi Ana Hrustanović koju je tamo postavio direktno (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Ministar (spoljnih poslova Ivica) Dačić ignorisanjem ovog skandala u režiji Hrustanovićke pokušava da se dodvori Vučiću i sačuva svoju fotelju“, ocenio je Stefanović.
Stefanović je takođe tražio da se Dačić izvini studentima koji su napadnuti, kao i svim našim ljudima koji žive i rade u inostranstvu, ocenivši da oni „od početka pandemije trpe uvrede a sada i fizičke napade od predstavnika svoje države“.

Domaći mediji juče su objavili snimak studenata koji su nameravali su da se uslikaju sa transparentima „Od Brisela do Haga“ i „Sloboda za Srbiju“, ali su službenici ambasade odmah sprečili protest i pocepali transparente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari