Stefanović (SSP): Problem KiM ne može se rešiti dogovorom optuženih za ratne zločine i autokrata 1Borko Stefanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da se nakon podizanja optužnice protiv Hašima Tačija postavlja pitanje kako će Tači i Aleksandar Vučić voditi kredibilne pregovore.

Takođe, on je upitao i kako američka Administracija može da vodi razgovore o nepoznatom planu rešavanja kosovskog pitanja sa čovekom koji je optužen za ratne zločine sa jedne strane i čovekom koji je dokazani autokrata bez slobodnih medija, izbora i Skupštine, sa druge strane.

Kako je saopšteno iz SSP, Stefanović je rekao da zato i ne čudi što je Tači odlučio da ipak ne putuje na pregovore u Vašington.

„Pravda je spora, ali dostižna i svi odgovorni za zločine će sigurno odgovarati, kad tad, što i haška optužnica protiv Tačija potvrđuje“, rekao je Stefanović.

Problem Kosova i Metohije se, kako je naveo, ne može rešiti nejasnim i polutajnim dogovorima optuženih za ratne zločine i „izopštenih autokrata i nekadašnjih ratnih huškača i profitera“.

„Sada to vide svi u međunarodnoj zajednici. Samo demokratizacija i izbacivanje kriminala i zločina iz vlasti Beograda i Prištine može dovesti do pomirenja i rešenja kosovskog problema“, kazao je Stefanović, a prenosi SSP.

Posle Tačija i premijer Kosova Avdulah Hoti objavio je da neće učestvovati na sastanaku u Beloj kući u Vašigtonu, u subotu 27. juna nakon optužnice tužilaštva u Hagu za ratne zločine na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari