Stefanović (SSP): Vlast prvo ismeva, onda usvaja naše predloge protiv korona virusa 1Foto: Beta/Info služba SSP

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da mere za sprečavanje širenja korona virusa koje ta politička opcija predlaže predstavnici vlasti prvo ismevaju i ignorišu, a onda sa zakašnjenjm usvajaju, saopštila je danas SSP.

On je povodom ocena članice predsedništva Srpske napredne stranke Biljane Ivković, koja je izjavila da lider SSP Dragan Đilas „danas bez imalo srama predlaže mere i zatvaranje Srbije, a (da je) ranije kritikovao mere koje je država sprovodila“, da su još početkom marta predlagali mere za borbu protiv korona virusa u Beogradu i Srbiji.

„Tražili smo tad da se vlast uozbilji, uloži u zaštitnu opremu, medicinsko osoblje i bolnice, ponavljali da virus treba ozbiljno shvatiti. Tada su nam Ivković i njeni šefovi odgovorili podsmehom, preporukama za odlazak u šoping u Milano, preporukama da se popije po koja rakijica, da su Srbi genetski otporni na koronu ili da korona ne napada žene“, kazao je Stefanović.

On je dodao da je SSP kasnije kritikovala odluku o uvođenju svakodnevnog policijskog časa, a da su umesto odgovora dobili „još jače zatvaranje Srbije, represiju i bakljade po krovovima“.

„Danas, kad tražimo konkretne mere koje ne predviđaju nikakvo zatvaranje ljudi već ograničenje rada ugostiteljskih objekata, produžetak školskog raspusta, kao i korišćenje privatnog zdravstvenog sistema radi zbrinjavanja ne-kovid pacijenata, vlast ponovo odgovara uvredama i lažima. Poput onih o nabavci hiljadu respiratora koji očigledno ne postoje jer zvaničnici Vlade kažu da je brojka od 270 pacijenata na respriratorima blizu kritične“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari