Stefanović: Sumnja se da je Đilasova kompanija učestvovala u nelegalnoj kupovini 1Foto: Beta/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da tužilaštvo sprovodi veliku istragu vezano za korpuciju.

On je naveo da „postoje osnove sumnje da je kompanija lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS-a, „učestvovala u kupovini različitih televizijskih emisija pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom“.

„Ja ću poštovati prezumpciju nevinosti i sačekaćemo da se to završi. Ako se pokaže da su sumnje tačne to će pokazati da je to velika korupcionaška afera. Pokazaće kako se ispumpavao novac građana Srbije“, rekao je Stefanović za TV Pink.

Govoreći o snimku koji su pojedini tabloidi i televizije preneli a na kojem predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić razgovara sa nekadašnjim ambasadorom Srbije i Crne Gore u Moskvi Milanom Roćenom, Stefanović je naveo da je taj razgovor „paradigma obrasca ponašnja lidera Saveza za Srbiju (SzS)“, jer pokazuje „kako su se ponašali“ kada je bila u pitanju zajednica Srbije i Crne Gore, te da „ilustruje koliko ih malo zanima Srbija“.

Stefanović je ocenio i da je „licemerno“ to što lider Dveri Boško Obradović „prvo kaže kako se zalaže da ruske trupe dođu na teritoriju Srbije“, pa onda „ide na prijem u američku ambasadu“.

„Kako možete da verujete tim ljudima kada pričaju jedno, a rade drugo“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari