Stefanović: U prethodnih godinu i po, posao u MUP-u dobilo 420 diplomaca KPU 1Foto: ZOLTAN GEREGELY KELEMEN/EPA

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u poslednjih godinu i po dana, posao u tom resoru dobilo 420 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU) u Beogradu.

Prisustvujući obeležavanju Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta, Stefanović je kazao da u toj ustanovi treba razviti sistem koji će obezbediti da diplomirani oficiri policije, kada završe školovanje, budu u potpunosti spremni za posao.

„Hoću da sistem bude drugačiji, da možda školujemo manje ljudi, ali da ovaj univerzitet bude više i dublje vezan za MUP, da bude sistem koji će garantovati da će svaki student dobiti radno mesto u Ministarstvu u činu u kome je završio KPU“, rekao je Stefanović a preneo MUP.

On je kao novinu u radu KPU, predložio uključenje profesionalnih policajaca u nastavu, koji bi studentima preneli praktično znanje i iskustvo.

Povodom Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta, najboljim diplomiranim studentima te visokoškolske ustanove uručene su srebrne značke Univerziteta a otvoren je i kabinet informatike koji nosi ime Igora Uroša, prvog profesora na predmetu Osnovi informatike, koji je preminuo 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari