Stefanović: Želim da pomognem Žandarmeriji 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je, prilikom obilaska pripadnika Žandarmerije, da je ta jedinica uvek spremna da zaštiti Srbiju i svakog njenog građanina, saopštio je MUP.

Pripadnici Žandarmerije angažuju se ukoliko Srbija treba da se zaštiti od terorizma i ekstremizma, ali i kada treba da štiti svoje građane od svih potencijalnih opasnosti, kao i u očuvanju javnog reda i mira“, rekao je Stefanović nakon obilaska beogradskog odreda Žandarmerije.

On je ukazao da će pripadnici Žandarmerije biti angažovani i tokom novogodišnjih praznika na obezbeđivanju manifestacija koje će biti održane u različitim delovima Srbije, kako bi se građanima obezbedila potpuna sigurnost.

Važno mi je da su ovi ljudi dobro opremljeni i obučeni. Uložili smo sredstva u nova vozila i opremu, ali želim da razgovaram sa njima šta još možemo da im pružimo da bi još kvalitetnije i efikasnije obavljali svoje zadatke“, rekao je Stefanović i dodao da će se kao ministar unutrašnjih poslova truditi da im obezbedi još bolju opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari