Stranka slobode i pravde: Histerična reakcija Đurića 1Predstavnici Stranke slobode i pravde Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Stranka slobode i pravde ocenila je danas da vlast u Srbiji koristi kosovske Srbe isključivo u dnevnopolitičke svrhe i da je dokaz za to, kako se navodi, „histerična reakcija“ direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića na predlog deklaracije o pomirenju srpskog i albanskog naroda.

„Histerična reakcija Marka Đurića na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, Djurića u čijem mandatu je od države Srbije na Kosovu i Metohiji ostalo samo nekoliko mobilnih telefona u koje stranački aktivisti viču: ‘Aco Srbine’, još jedan je dokaz da ovaj režim problem južne srpske pokrajne koristi isključivo u dnevnopolitičke svrhe“, navela je ta stranka u saopštenju.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je predlog Stranke slobode i pravde o pomirenju dva naroda predlog deklaracije o pomirenju tajkuna i terorista.

Ta stranka je ocenila da bi vlast u Srbiji, da ne koristi kosovske Srbe u dnevnopolitičke svrhe, u proteklih sedam godina predstavila jasan plan za Kosovo i za njega tražila podršku Skupštine Srbije.

„Umesto toga, mi smo svedoci tabloidnih ratova i ludila koje se manifestuje u freskama oslikanim vozovima i anticivilizacijskim taksama koje uvode Vučićevi koalicioni partneri. Gradjani od poteza Beograda i Prištine imaju samo štetu, bez obzira da li su Albanci ili Srbi. Naša obaveza je da poštujući Ustav omogućimo svim gradjanima Srbije životni standard kakav imaju ostale države Evrope“, navedeno je u saopštenju.

Stranka slobode i pravde je navela da je ubedjena da je preduslov bilo kakvog održivog rešenja i boljeg života pomirenje dva naroda i da je upravo to suština usvojene deklaracije.

„Pozivamo predstavnike vlasti da javnosti prezentuju njihov ‘superiorni plan’, ali i da javno pročitaju Deklaraciju o pomirenju dva naroda i na taj način omoguće gradjanima Srbije da sami procene koji je pravi put za rešenje kosovskog problema“,dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari