Glavni odbor Stranke za Sandžak je odlučio da na predstojećim predsedničkim izborima podrži kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića. Ovo je na konferenciji za novinare saopštio Fevzija Murić, predsednik stranke i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
– Očekujemo da će Tadić u narednom mandatu imati aktivniju ulogu u daljoj demokratizaciji zemlje, njenoj regionalizaciji i decentralizaciji i da će Sandžak, u kontekstu toga, biti posebna regionalna celina. Istovremeno, očekujemo da se sadašnji i budući predsednik zalaže za dalju borbu protiv korupcije i kriminala i poštovanje zakonskih propisa – objasnio je Murić.
Glavni odbor Stranke za Sandžak je odlučio da na lokalnim izborima učestvuje samostalno „uz mogućnost da se predstavnici drugih partija, udruženja građana i ugledni pojedinci mogu pridružiti ovoj partiji“.
– Stranka za Sandžak, podržava novi predlog zakona o lokalnim izborima i lokalnoj samoupravi koji predviđaju dalju decentralizaciju države i cenzus od pet odsto za ulazak u lokalni parlament, jer će lokalne vlasti biti stabilnije nego što je to dosad bio slučaj – naglasio je predsednik ove partije Murić.