Studenti dali rektorki rok od nedelju dana da na RTS-u predloži razrešenje Siniše Malog 1Foto: Poceloje.rs

Valentina Reković iz udruženja „1 od 5 miliona“ izjavila je danas za FoNet da na današnjem sastanku sa rektorkom Ivankom Popović studenti nisu vodili nikakve pregovore, već su joj dali rok od nedelju dana da na Radio televiziji Srbije (RTS) predloži predsednici vlade Ani Brnabić da razreši dužnosti ministra finansija Sinišu Malog.

„Ukoliko rektorka to uradi, mi ćemo u roku od sat vremena napustiti zgradu Rektorata. U suprotnom spremamo radikalizaciju protesta“, poručila je Reković.

Prema njenim rečima, da bi došlo do kompromisnog rešenja između studenata, koji su blokirali zgradu Rektorata i Ivanke Popović neophodno je da rektorka osudi aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) zbog incidenta koji se desio u petak 13. septembra, kada su studenti zauzeli tu instituciju.

Reković je istakla da će studenti razmisliti da li će nastaviti razgovor sa rektorkom zbog, kako je navela, neprimerenih saopštenja rektorskog kolegijuma, a utisak joj je da Popović ne pokazuje spremnost za pronalaženje rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari