Sumnjivi poslovi muža Slavice Đukić Dejanović 1Foto: Fonet/TV Fonet, Nenad Đorđević

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK danas nastavlja da objavljuje spisak imovine političara.

Baza je ovaj put dopunjena sa podacima o imovini dama u Vladi Aleksandra Vučića, i to ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić i ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović. Istraživanje KRIK-a pokazalo je da je Ana Brnabić jedna od pet najbogatijih ministara u Vladi, a tržišna vrednost nekretnina koje poseduje iznosi više od milion evra.

– Zanimljiva je njena veza sa advokatom Igorom Isailovićem, sa kojim je u julu 2015. osnovala preduzeće „Energy & Innovation“. „Isailović je advokat uključen u of-šor poslovanje i čovek od poverenja gradonačelnika Beograda Siniše Malog i godinama je predstavnik firmi te porodice – otkriva KRIK. Među njima su of-šor kompanije „Busby Financial Corp.“ i „Compost Group“, koja je ilegalno prisvojila 10 hektara državne zemlje. Mali je na Isailovića preneo upravljačka prava svoje konsultanske firme „Oli Consulting“ kada je postao gradonačelnik. Međutim, tri dana pre nego što je postala ministarka u avgustu 2016. godine, Brnabić je svoj vlasnički udeo besplatno prenela na Milicu Đurđić, koja je bila direktorka pomenute firme.

Još jedna koja se našla pod KRIK-ovom lupom je ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.

Prema podacima iz KRIK-ove baze, ministarka Đukić Dejanović vlasnica je jednog stana u Kragujevcu, dok njen muž Ranko Dejanović poseduje jedan stan u Beogradu, koji je pod hipotekom. Suprug ministarke učestvovao je u privatizaciji firme Zastava elektro iz Rače, koja je jedna od 24 sporne privatizacije. Protiv njega je zbog toga podignuta optužnica koja još uvek nije stupila na snagu. Istraživači KRIK-a pronašli su vezu supruga ministarke sa Živojinom Stanićem, inače saradnikom beogradskog kriminalca Srđana Adžemovića. Naime, Dejanović je sa Stanićem u avgustu 2016. godine otvorio restoran brze hrane „Posejdon“ u Beogradu. Stanić je pre toga bio direktor čačanske kompanije „Betonjerka“, koju je privatizovao Adžemović, koji je prema policijskoj Beloj knjizi o organizovanom kriminalu u Srbiji bio je član zvezdarske grupe. Ministarka Đukić Dejanović je na pitanje novinara KRIK-a o poslovnim partnerima svog supruga odgovorila „te kriminalce ne poznajem“.

Objavljivanje profila

KRIK od ponedeljka, svakog dana objavljuje profile po nekoliko ministara, a juče se mogu saznati detalji o poslovima i imovini Branislava Nedimovića, Gorana Kneževića i Zlatibora Lončara. Prekjuče su objavljeni podaci za Dušana Vujovića, Zorana Đorđevića, Aleksandra Antića i Vladana Vukosavljevića, sve to na sajtu imovinapoliticara.krik.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari