Šumovi u odnosima Vučića i Boška Ničića? 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Odmah nakon posete predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića minule subote Zaječaru, krenule su glasine da su se pojavili „ozbiljni šumovi“ između njega i predsednika opštine Boška Ničića.

Naime, tokom poseta Boljevcu, Sokobanji i Knjaževcu, Vučić je razgovarao sa tamošnjim predsednicima opština i upadljivo se sa njima slikao za brojne TV ekipe. U Zaječaru je bilo sasvim drugačije. Neka „nevidljiva“ ruka je blokirala slikanje Vučića i Ničića. Istini za volju – postoji jedna fotografija iz dvorišta Gradske uprave gde njih dvojica odlaze do bine sa koje je Vučić govorio okupljenim pristalicama.

Ova poseta, tako željno iščekivana od lokalne vlasti, posebno Ničića, koji je inače glavni koordinator SNS za Timočku Krajinu, prošla je jako traljavo, te su glasine o raskolu odmah krenule. Analitičari ovdašnjih zbivanja su zaključili da je pozicija Ničića u Srpskoj naprednoj stranci poljuljana i da se može očekivati „razvod“. Naime, Ničić je sa većinom svojih pristalica nakon lokalnih izbora pre dve godine „preleteo“ u SNS i tako ponovo postao gradonačelnik Zaječara, a svoj pokret je, za svaki slučaj, ostavio „na čuvanje“ nekolicini najvernijih pristalica.

Kao dokaz da se nešto stvarno događa na ovoj relaciji – potvrdu daje i činjenica da je juče ponovo aktiviran Fejsbuk nalog Pokreta za Krajinu i to sa fotografijom Ničića na naslovnoj strani.

Šta će sve od ovoga ispasti videćemo u narednim danima, ali poznajući političku narav i sklonosti Ničića, svaki rasplet je moguć.

Ograde

Boško Ničić je bio u ponedeljak na sednici Glavnog odbora SNS u Beogradu, i u delu otvorenom za javnost, Vučić mu se u jednom trenutku prijateljski obratio. Međutim, moguće je da je nezadovoljstvo koje je Vučić ispoljio na mitingu u subotu zbog podignutih ograda između govornice i građana, i o kome je ponovo vatreno govorio na Glavnom odboru ponavljajući da neće da više vidi te ograde, povod za spekulacije, da je Ničić u nemilosti. P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari