Susret Dačić-Rogozin 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kopredsedavajući Međuvladinom srpsko-ruskom komitetu za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, razgovarao je sa danas u Moskvi sa ruskim kopredsedavajućim Komitetu Dmitrijem Rogozinom.

U pitanju je bio redovni sastanak kopredsedavajućih Međuvladinom komitetu, koji se održava uoči redovnog zasedanja Komiteta.

Na sastanku je dogovoreno je da će sledeće 16. zasedanje Međuvladinog komiteta biti održano u decembru u Novom Sadu.

„Zajednički smo konstatovali da je došlo do rasta ekonomske aktivnosti, da je došli do rasta razmene u prvih 7 meseci ove godine, i očekujemo da će do kraja godine biti premašen prošlogodišnji obim spoljnotrgovinske razmene.

Razgovarali smo o mnogim pitanjima koje treba razmotriti na redovnom zasedanju Komiteta, kao što je pokretanje procedure za zaključenje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa celim Evroazijskim savezom.

Razgovarali smo o saradnji u oblasti energetike, budući da je nama veoma važno snabdevanje gasom.

Takođe, razgovarali smo i o saradnji u oblasti poljoprivrede, industrijskoj proizvodnji, o pokretanju razgovora o pitanjima inovacija, digitalizacije, informacionim tehnologijama“, zaključio je nakon sastanka u Moskvi ministar Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari