Šutanovac: Bez divlje gradnje na nasipu 1Foto: DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je danas da će koalicija „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ očistiti Savski nasip od divlje gradnje i vratiti ga prvobitnoj nameni.

Istakavši da je Beograd postao poprište divlje gradnje, Šutanovac je naglasio da su posledice naročito opasne na primeru Savskog nasipa, gde su nelegalni objekti izgrađeni na vodnom zemljištu Save, čime je ugroženo vodosnabdevanje Beograda.

On je rekao da nije problem samo divlja gradnja, već ugrožavanje bezbednosti kako građana Novog Beograda, tako i svih Beograđana.

„Sama činjenica da su ove bespravne vikendice, objekti od tvrdog materijala izgrađeni na prostoru na kojem se nalaze reni bunari, ide u prilog tome da u najkraćem mogućem roku može doći do ugrožavanja bezbednosti svih građana i do trovanja vode kojom se snabdevaju građani Beograda“, rekao je Šutanovac.

Razgovarajući sa građanima na Savskom nasipu, Šutanovac je istakao da je vodno zemljište javno dobro i da se ono ne sme žrtvovati zarad privatnih interesa nekolicine privilegovanih, jer će posledice toga snositi svi Beograđani.

Koalicija ‘Da oslobodimo Beograd’ vratiće ovaj prostor prvobitnoj nameni: da bude zaštita Novom Beogradu, a da vodosnabdevanje bude kvalitetno i da građani piju zdravu i čistu vodu, poručio je Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari