Šutanovac: Članstvo glasalo za promene 1Foto:FoNet Božidar Petrović

Novoizabrani predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac rekao je da se više od 80 odsto članstva koje je glasalo na neposrednim izborima za rukovodstvo stranke izjasnilo za promene.

A da se dosadašnji lider Bojan Pajtić nije bavio strankom i zato je bio tek treći.

Šutanovac je u Presingu televizije N1 rekao da su posle izbora neki ljdi napustili stranku i da veruje da je taj proces završen.

To je kao kada podignete kamen i ispod njega se pojavljuju neke stvari. To se dešava sada u DS i podići ćemo svo kamenje i naći ćemo odgovorne za sve probleme, rekao je Šutanovac.

Šutanovac je ocenio kao nepristojno obraćanje Pajtića povodom izbora da će „Šule, Kene i Balša da vode stranku“.

Nisam očekivao da Pajtić podnese ostavku na funkciju šefa Poslaničke grupe DS, niti sam očekivao da će se tako ponašati, rekao je Šutanovac i naglasio da će Pajtićeva zamenica u parlamentu Nataša Vučković nastaviti da obavlja taj posao.

On je naglasio da se niko iz stranaka vladajuće koalicije nije bavio izborima u DS, za razliku od nekih opozicionih stranaka, koje su bile zainteresovane kako će to da se završi.

Šutanovac je rekao da je protivnik DS Aleksandar Vučić i njegova politika i da će stranka biti kritičar režima i nuditi rešenja.

Prema njegovim rečima, DS se nije snašla u opoziciji posle izbora 2012. godine, a dodatno ju je uzdrmao odlazak Borisa Tadića, medijska satanizacija i neosnovano hapšenje njenih članova.

Nismo se potrudili da nudimo rešenja da građani čuju i shvate da ne možemo da prihvatamo odgovornost za stvari koje Vučić radi četiri godine, rekao je Šutanovac.

Srbija je potpuno devastirana zemlja, a mi se brinemo da li će MMF da se ljuti na nas. Ja hoću da se bavim životnim pitanjima ljudi, kazao je Šutanovac.

On je ocenio da Srbija nije ugrožena vojno, dodavši da mu nije jasno zašto se prave takve tenzije.

Komentarišući referendum u Republici Srpskoj, Šutanovac je rekao da treba da učinimo sve da se na ovom prostoru živi u normalnom suživotu.

Što se tiče predsedničkih izbora, predsenik DS je istakao da za sada jedino može da kaže da u taj proces sigurno neće ići sa Dverima i Demokratskom strankom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari