Šutanovac: Povratak ciljevima DS 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Kada sam postao predsednik Demokratske stranke rekao sam da smo prestali sa fazom deljenja, rekao je za Vreme lider DS Dragan Šutanovac i naglasio da koalicija DS-Socijaldemokratska stranka-Nova stranka nije ujedinjenje, ali jeste povratak ciljevima DS.

Nemam nikakvu dilemu da je i današnja DS institucija. Boris Tadić je voleo da govori da je DS utkana u temelje državnosti Srbije. Kao što je bila tada, kada je on govorio, tako je i sada, ništa se tu nije promenilo, smatra Šutanovac.

Mi se okupljamo oko politike, oko istih vrednosti i oko nečega što treba da promeni ovaj grad, mi se ne okupljamo oko ličnosti, rekao je on.

Na kraju krajeva, dodao je Šutanovac, lista naše koalicije sa izuzetnim i nestranačkim ličnostima je sigurna najkvalitetnija lista koja će se naći na izborima.

Mi smo spremni da učinimo apsolutno sve da oslobodimo Beograd, rekao je Šutanovac odgovarajući na pitanje da li je moguć dogovor sa Draganom Đilasom, Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem posle izbora.

Šutanovac je, na pitanje šta bi uradio sa Beogradom na vodi u slučaju da postane gradonačelnik, rekao da je „i Alkatraz na vodi“.

Te kule bi mogle da budu kao Alkatraz pa da sa tih lepih pozicija kroz rešetke prate šta se dešava u gradu, smešteni tamo na neki duži period. U ovom trenutku ne znam šta bi moglo drugo da se uradi sa tim kulama, jer ugovor nikad nije objavljen u celosti, ali mislim da bi taj deo Beograda mogao da se iskoristi potpuno drugačije, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari