Šutanovac: Protiv SNS je 60 odsto, ali da li će izaći na izbore 1

Voleo bih da zajedno sa Aleksandrom Šapićem i Draganom Đilasom osvojimo veći broj mandata od SNS, pa da formiramo novu gradsku upravu i od Beograda ponovo napravimo grad budućnosti.

Poručio je predsednik DS Dragan Šutanovac prilikom gostovanja u emisiji „U Beogradu danas“, u zajedničkoj produkciji našeg lista i TV Šabac (na fotografiji sa novinarkom Danasa Aleksandrom Popović.

Prema njegovom viđenju, gubitak vlasti SNS u glavnom gradu uticaće na to da oni padnu s vlasti na republičkom nivou, jer domino efekat koji bude krenuo iz Beograda neće moći da se zaustavi. Šutanovac je naglasio da brojna istraživanja pokazuju da je 60 procenata građana prestonice protiv aktuelne vlasti, te se jedino postavlja pitanje da li će biti motivisani da izađu i da glasaju.

– Uvek smo prvo osvajali Beograd, pa potom oslobađali i celu Srbiju, a ovoga puta šansa je zaista ogromna. Zato bi bilo dobro da svi građani učestvuju, kako bi četvrtog marta uveče mogli da kažu da su bili deo smene jednog nakaradnog režima, pa da onda okrenemo novi list. Nije bilo lako ni devedesetih, pa smo ipak uspeli – naveo je Šutanovac.

Komentarišući navode pojedinih medijskih stručnjaka da pojavljivanje bivšeg šefa države Borisa Tadića u kampanji može da nanese štetu koaliciji, Šutanovac je kazao da je Tadić mnogo toga dobrog uradio za Srbiju i da zbog toga zaslužuje poštovanje, te da su sve ono loše što je u vreme vladavine DS učinjeno, uradili oni koji su iz te stranke prešli u SNS.

Upitan o postizbornoj saradnji i potencijalnoj podeli funkcija u novoj gradskoj vlasti, on je podvukao da će koalicija okupljena oko DS pre svega insistirati na programu, pa tek onda o personalnim rešenjima, pritom napomenuvši da lista „Da oslobodimo Beograd“ prema istraživanjima ima konstantni trend rasta. Govorivši o proglašenju liste Belog Preletačevića u poslednjem momentu uz ekspresno izdavanje lične karte, Šutanovac je ocenio da je sada ta stvar jasna svima, jer se radi o flagrantnom kršenju zakona, te apsolutnom ismevanju izbornog procesa. Na kraju, Šutanovac je poručio da mu je žao što se je neko ko je na predsedničkim izborima delovao simpatično, sada razotkrio na takav način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari