Šutanovac: Razvoj umesto propadanja 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Uspeh je jedino smena Vučićevog režima, Malog i Vesića, i mi ćemo učiniti sve da dođe to toga, izjavio je za Blic predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, povodom beogradskih izbora, i naglasio da „demokrate ulaze u svaku utakmicu da pobede“.

Prema njegovim rečima, „DS se revitalizovala, stala je na noge i jedina ima ljude i sposobnost da vodi jedan tako kompleksan sistem, kao što je Beograd“.

„Naša koalicija kandiduje čitav niz stručnjaka koji će od Beograda napraviti ponovo grad budućnosti“, naglasio je Šutanovac.

On je predočio da DS sigurne neće praviti koaliciju sa onima koji bi da se u gradu promene samo ljudi, a da sve ostalo ostane isto.

Beogradu su potrebne promene i mi smo garant, poručio je Šutanovac, koji je na pitanje o razgovoru sa Draganom Đilasom, odgovorio da „razgovore koje vodi sa eventualnim partnerima ne prepričava u javnosti“.

Šutanovac je, upitan o podršci Nove stranke i eventualnoj podršci SDS Borisa Tadića, odgovorio da je DS zajedno stala sa svojim prijateljima iz Nove stranke i da je ponosan što će prva na toj listi biti Vesna Radkić Vodinelić, kao veliki borac za demokratiju, pravo i pravdu u Srbiji.

Međusobno se uvažavamo, razumemo i shvatamo da samo zajednički možemo da ostvarimo pobedu, objasnio je Šutanovac, koji smatra da i SDS pripada tom bloku socijalno odgovornih i građanskih stranaka.

Na pitanje zašto je izbegao da razgovara sa Jeremićem i Jankovićem, predsednik DS je podsetio da je u više najvrata javno pozvao sve da se okupe oko DS, kao stožera promena u Srbiji, a zašto na te pozive nisu odgovorili, može samo da pretpostavi.

„Dok smo ih mi pozivali na saradnju, oni su aktivno bojkotovali izbore, gde su se demokrate, zajedno sa građanima, borile protiv SNS. To je za žaljenje“, ukazao je Šutanovac.

On napominje da nije razgovarao sa Aleksandrom Šapićem, jer im se razlikuju koncepti vođenja politike, ali je predviđa da će do tog razgovora doći posle izbora.

„Naš tim vrlo jasno nudi razvoj umesto propadanja i svako je dobrodošao da se priključi našem timu“, zaključio je Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari