Šutanovac: Scenaristi u Vladi 1Foto: twitter

Ovo očigledno postaje zemlja Dušana Kovačevića u kojoj on više i ne može da napiše novi scenario, jer su svi scenaristi danas u vladi, izjavio je za Vreme predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac i ocenio da mediji u Srbiji služe da bi se javnost, uzbunila, sažalila, a ne da bi se došlo do konačne istine.

Sa svojim timom sam ozbiljno analizirao ne samo taj slučaj u Jajincima, već sve slučajeve u protekle četiri godine i došli smo do desetina naslovnih strana na kojima „samo što nije“ ili „upravo jeste“ pokušan atentat i na premijera i na državni vrh, rekao je Šutanovac.

Ne ulazim u to da li je to zaita tako ili ne, ali nijedna ozbiljna država na takav način ne plasira informacije. Ukoliko se takve stvari dešavaju i ukoliko imamo ljude koji u vrhu MUP odaju tajne, onda se postavlja pitanje ko je radio bezbednosne provere, kako su oni došli na te pozicije i kako je moguće da do sada nisu procesuirani, predočio je Šutanovac.

Ovde je, kontatovao je on, ogroman problem što se sve radi scenski, kao u drami, kao u nekakvom trileru, a u isto vreme naša država je u fazi propadanja, sa najvišim stepenom siromaštva, smanjenim platama i penzijama i povećanim porezima i sve to postaje nebitno kad krenu tekstovi o „državnim udarima“. Šutanovac je rekao da javnost nema saznanja šta se desilo sa aferom helikopter, rušenjem Savamale, ko nosi čarapu danju na nozi, a noću na glavi, „a onda odjednom imamo fantomske organizacije koje samo što nisu pobile ceo državni vrh“.

To je veoma neodgovorno prema građanima i potpuno sam ubeđen da je sve ovo samo rezultat nemoći ove vlasti da omogući ono što je nama na prvom mestu, a to je bolji životni standard. Zato se bavimo nekim rijaliti šouom koji se sad protegao do samog vrha vlasti, zaključio je Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari