Šutanovac: Vratićemo penzije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da se ta stranka već susretala sa liderima poput Aleksandra Vučića, koji su iza sebe ostavljali pustoš i dugovanja i naglasio da će DS po dolasku na vlast vratiti dug penzionerima.

Šutanovac je podsetio da je 2000. godine krenulo vraćanje duga penzionerima, porodiljama, socijalnih dodataka i stare devizne štednje.

Uspeli smo da ga vratimo, a danas obećavam da ćemo po dolasku na vlast vratiti dug penzionerima, ne samo zato što je to njihovo stečeno pravo, već zato što niko u Srbiji, bez obzira koliko bio politički jak ili moćan, nema pravo da na taj način uskraćuje one koji su svoj novac zaradili, poručio je Šutanovac.

Šutanovac je istakao da penzije neće biti vraćene na nivo na kome su bile, već vlast pokušava da napravi markentinški trik u kome će zadovoljiti jedan deo penzionera, a suštinski neće učiniti ništa, jer „svi znamo da su životni standard i potrošačka korpa dramatično skuplji od najavljenog povećanja penzija“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari