Šutanovac: Vreme da se sabiramo 1Foto: FoNet Božidar Petrović

Isuviše dugo smo se delili, vreme je da se sabiramo, poručio je danas predsednik  Demokratske stranke Dragan Šutanovac na Skupštini stranke i ocenio da promene u Srbiji najpre zavise od DS.

Šutanovac je na 19. Izbornoj skupštini stranke istakao: Demokrate se više neće izvinjavati i ponovo će hodati usparavno, u svakom delu Srbije, jer ne postoji ništa zbog čega treba da se stidimo!
 
Ovom Skupštinom, podele se završavaju, građani Srbije očekuju da iz ove sale izađemo jedinstveni i samo tako ćemo biti kičma demokratske Srbije, naglasio je novi lider DS.
 
To je naša obaveza od nastanka i da bismo mogli da sprovedemo viziju, potrebna je korenita promena u zdravu efikasnu i modernu organizaciju, istakao je Šutanovac.
 
Svesni smo da smo činili greške, da neka obećanja nismo ispunili, ali ništa dobro se od 2000. nije dodogilo, a da u to nije utkana DS.
 
Mi smo Zoranova stranka, rekao je Šutanovac, propraćen aplauzom.
 
On je citirajući pokojnog lidera demokrata Zorana Đinđića, poručio: Radite ono što mislite da je ispravno, a ne što većina misli!
 
DS bira tim koji će, kako je rekao, da izvuče iz problema ne samo DS već Srbiju.
 
Protivnici demokrata danas su iskreni antievropejci i neiskreni evropejci, ocenio je Šutanovac i napomenuo da DS neće odustati u katastrofalnom režimu Aleksandra Vučića.
 
Neki kažu protivnik je mnogo veliki, Aleksandar Vučić, pogledajte oko sebe, ne postoji čovek bilo vojnik, policajac, učitelj, zdravstveni radnik, koji ne vidi da iz njega ostaju samo veliki problemi, rekao je on.
 
Nije Aleksandar Vučić veliki, on stvara velike probleme, sa kojim ćemo mi morati da se suočimo, dodao je.
 
Svedoci smo da Srbijom danas vladaju ljudi sa lažnim vrednostima, lažnim diplomama, lažnim reformama i statistikama, dok se u Srbiji smanjuju penzije i plate, a povećavaju svi porezi, rekao je.
 
Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja sa najnižim životnim standardom i najvećim siromaštvom, u kojoj Vlada posmatra građane kao statističku grešku.
 
Šutanovac je predočio da je težnja DS da u Srbiji uspostavi silu prava, a ne pravo sile, da Srbija bude prosperitetna, da njeni građani ne rade za minimalac, u kojoj su mladi sadašnjost, ne samo budućnost, da kultura bude stil života, a ne trošak, a da penzionerui žive život dostojan čoveka, a ne da im se smanjuju penzije u već teškoj situaciji.
 
Na Skupštini su potvrđeni rezultati, kako je rečeno prvih javnih neposrednih unutarstranačkih izbora, održanih 24. septembra, čime su zvanično novi funkcioneri DS preuzeli funkcije.
 
Šutanovac je poručio da DS čeka veliki posao i da svi koji kao on, veruju da će uspeti, su dobrodošli, jer to nije samo stvar DS.
 
Delegatima se obratila i predsednica Organizacije žena Partije evropskih socijalista Mađarske Zita Gurmai.
 
Skupštini pod parolom „Život na 1. mestu“ u Belekspocentru na Novom Beogradu, osim članstva i funkcionera, prisustvovali su gosti iz inostranstva i predstavnici diplomatskog kora, a video poruke su uputili poslanici Evropskog parlamenta Tanja Fajon i Sergej Stanišev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari